Grenaisol

Bővebb információ: www.grenaisol.hu

Grenaisol

Szigetelő lemez kandallók kialakításához
Építő és szigetelőanyag egyben
 
  • Egyszerű és gazdaságos megoldás – építés és szigetelés egyben
  • Minimális követelményeket támaszt=> vékony tábla jó hőszigeteléssel
  • A munka során nem keletkezik por
  • Kizárólag természetes anyagokból készül
  • Nagy méretű (1000 x 610 mm) , mégis könnyen kezelhető
  • Egyszerű megmunkálás normál kézi szerszámokkal
  • Egyszerű és gyors fugázás ragasztóval, csavarozással vagy kapcsozással

 

A Grenaisol nemcsak falszigetelésre alkalmazható, hanem építőlemezként is egy tűztér burkolatának kialakítására, anélkül, hogy külön teherhordó falat, vagy vázszerkezetet kellene építeni.
A Grenaisol lap elég erős ahhoz, hogy biztosítsa a szükséges merevségét és tartósságát a kandalló burkolatának és egyúttal kitűnő szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik már 30-50 mm-es lapvastagság alkalmazásával.

A hőmérséklet 500ºC-ot is elérhet anélkül, hogy a lap sérülne, vagy károsodna.

Vakolat is használható a lapon, és könnyen burkolható kerámiával illetve egyéb kandallóépítésben használatos anyaggal.

Mi is a grenaisol:

A Grenaisol rétegesen hasított vermikulitból és speciális szervetlen kötőanyagból készül. A vermikulit a filloszilikátok tagja, a lemez szilikát ásványok csoportjába tartozik. Megtalálható a világ különböző részein. A cég négy forrásból importálja a vermikulitot: Dél-Afrikából, Brazíliából, Kínából és Bulgáriából. Ezek mindegyike alkalmas különböző típusú táblák elkészítéséhez.

Miért ne használjunk más alapanyagokat?

A porózus anyagok (pl.: YTONG) nem megfelelőek, szerves kötőanyagokat tartalmaznak, melyek elpárolognak amikor a hőmérséklet magasabb, mint 52ºC.
A gipszkarton szintén nem megfelelő, mert 100ºC felett veszít nedvesség tartalmából és deformálódik, porlad, de legfőképp nem tűzálló, hanem tűzgátló! Micsoda különbség! A feladata a védendő épület szerkeztének a megóvása a tűz eloltásáig!!!
A szigetelő ásványgyapot anyagok (üveggyapot, kőzetgyapot) olyan kötőanyagokat tartalmaznak, melyek a hő hatására kellemetlen szagokat bocsáthatnak ki, illetve a rostok bekerülhetnek a légtérbe még akkor is, ha alumínium fóliával borítottak.

NAVIGÁCIÓ